eetcafe rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Eetcafe Rotterdam. Op zoek naar een goed eetcafe in Rotterdam? Gebruik Foodsurfer!

Eetcafe Rotterdam. Op zoek naar een goed eetcafe in Rotterdam? Het vinden van een goed eetcafe is geen enkel probleem in Rotterdam. Er zijn vele eetcafes te vinden in Rotterdam, waarvan enkele al lange tijd bestaan ook echt een begrip zijn in Rotterdam (en omgeving).

Heeft Foodsurfer ook wat ideeën voor een eetcafe in Rotterdam voor mij?

In Rotterdam zijn er meer dan genoeg eetcafes, waaronder aan aantal zaken die ondertussen een begrip zijn in Rotterdam. We hebben geprobeerd de beschreven aanraders een beetje te spreiden over de stad. Dat wil dus niet zeggen dat de eetcafés die we niet beschrijven, niet goed zijn! Bij de meeste eetcafés kan je gewoon goed terecht voor lekker eten en een lekker drankje. Dat is tenslotte ook waar je aan denkt bij een eetcafé.

We beginnen met het (naar eigen zeggen) oudste eetcafé in Rotterdam, De Stoep. De Stoep is zoals je een eetcafe verwacht: simpel, prima eten voor een nette prijs, je kan er goed een biertje drinken en er hangt een gemoedelijke sfeer. Het eten is niet het beste wat je ooit gegeten hebt, maar dat kan je ook niet verwachten voor de prijzen die De Stoep rekent. En ja, ga je naar een eetcafe ook niet een beetje om ook lekker een biertje te doen en hoeft het eten dus misschien ook geen 10 te zijn? De Stoep is gevestigd op een rijtje met nog meer cafés en restaurantjes dus je zit er ook nog in een leuke omgeving. Gezien de locatie en de prijsklasse moet je er wel rekening mee houden dat hier ook een relatief hoog gehalte studenten komt. Maar aangezien bij een eetcafe iedereen altijd welkom is, moet dat natuurlijk geen probleem zijn!
De Stoep is gevestigd op de Oostzeedijk 334 in Rotterdam Kralingen.

Het volgende eetcafe in Rotterdam ligt ook in Kralingen en is De Steek. Hier heerst wel weer een wat andere sfeer dan bij De Stoep. Je ziet hier verder tussen de buurtbewoners, de sfeer is gemoedelijk en het café geeft een huiskamergevoel. De Steek doet wat dat betreft meer aan als een “bruinachtig” buurtcafé. De bediening is vriendelijke en goed. De kaart is compact, maar het eten wat je krijgt is erg lekker. Neem hier bij voorkeur een lekkere steak! Daarbij zijn de prijzen ook nog eens gunstig. Je kan hier dus heerlijk eten, is een ontspannen huiskamersfeer, voor een gunstige prijs. Als je van eetcafés houdt, is dat toch wat je zoekt?
De Steek is gevestigd op de Lusthofstraat 2a in Rotterdam Kralingen.

Van Kralingen schuiven we op naar het centrum van Rotterdam. Hier ligt Kaandorp. Kaandorp ligt wel een klein beetje uit de route en niet direct in de drukst bezochte gebieden, maar is daarentegen wel gelegen op een prachtige locatie. Kaandorp ligt aan de rivier, tussen de Willemsbrug en “Tropicana” in, met een mooi groot terras. Bij goed weer kan je hier dus lekker buiten eten. Qua kaart is Kaandorp ook typisch een eetcafé. Je vindt hier Spareribs, Saté, Hollandse biefstuk, schnitzel, etc. Voor De typische gerechten waar je aan denkt bij een eetcafé. Ook serveert Kaandorp een paar visgerechten en een paar vegetarische gerechten. Voor ieder dus wat wils en het eten is ook nog eens erg lekker! Ga gerust eens langs bij Kaandorp en geniet van het uitzicht en het lekkere eten.
Kaandorp is gevestigd aan de Oosterkade 119, Rotterdam Centrum.

Eetcafe Opa. Dit eetcafé ligt op de bruisende Witte de Withstraat en is misschien wel een van de leukste eetgelegenheden van Rotterdam. Opa is iets hipper dan de “ouderwetse” eetcafés, maar er heerst een gezellige sfeer en kan je een lekker biertje drinken. Ook hier heb je een bijna typische kaart voor een eetcafé, met hierop de gebruikelijke gerechten als een biefstuk en een hamburger. Maar ook hier staan tegenwoordig vis en vega gerechten op de kaart. En je kan hier ook lekker lunchen, met een goede lunchkaart. Het eten is goed en niet duur. Na het eten nog even blijven hangen voor een drankje? Geen probleem. Opa heeft een grote bar waar je aan kan zitten en blijft lang open (in het weekend tot 2 uur). De drank- en bierkaart is vrij uitgebreid! Heb je daarna nog steeds geen zin om naar bed te gaan? Geen probleem, dan kan je gewoon verder op de Witte de Withstraat 49a.

Zin in een echt piderwets eetcafe in Rotterdam? Een café, zoals je je voorstelt als je het over een eetcafé hebt, dat is Sijf. Gelegen in 1 van de meest authentieke straten van Rotterdam, de Oude Binnenweg. Ouderwets interieur, afgeladen vol met mensen en ruime keuze op de tap. De sfeer is gewoon precies wat je bij een eetcafé verwacht. Daarnaast is het eten ook nog eens erg goed. De kaart is voor een eetcafé best uitgebreid en naast de reguliere kaart heeft Sijf ook altijd nog een aantal gerechten naast de kaart. Bij Sijf eet je de typische eetcafé gerechten, maar staan er ook enkele “uitgebreidere” gerechten op de kaart. Maar als je dan toch bij Sijf gaat eten, probeer dan de spareribs. We beloven je, die gaan niet teleurstellen. Na het eten kan je ook nog even lekker blijven hangen voor een biertje (of iets anders uiteraard). Of je gaat verder kijken, want bij Sijf in de straat zitten nog een paar ouderwetse cafés. Bij Sijf beginnen, blijven hangen of eindigen, alles kan.
Sijf is gevestigd op de Oude Binnenweg 115 in Rotterdam Centrum.

De Ballentent is een heerlijk ouderwets eetcafé in Rotterdam en is ook echt een begrip in Rotterdam. Dit eetcafé staat ook wel bekend als havenkroeg. Als je binnenkomt begrijp je ook waarom. Aan de muur allerlei foto’s, schilderijen en attributen van de Holland-Amerika Lijn. Verder is dit ook de sfeer die er hangt. De Ballentent is wat dat betreft echt nog een stukje ouderwetse horeca. Bediening loopt er hier ook nog strak bij, wit overhemd, vaak een giletje, stropdas of strik en een zwarte pantalon. Al het eten is goed bij de Ballentent, maar als je hier dan toch bent, ga dan voor de beroemde gehaktballen. Je bent tenslotte in de ballentent! Bij voorkeur een bal gehakt met friet en mayonaise en pindasaus. Dat wordt genieten!
De Ballentent zit aan de Parkkade 1 (vlakbij de Euromast).

Gezelligheid ten top bij Pool- en eetcafe Delfshaven. Je kan hier uiteraard poolen en eten, maar daarnaast kan je ook terecht voor een bedrijfsuitje of een wandeling door historisch Delfshaven. Het café is gevestigd in een voormalig scheepsfabriek middenin historisch Delfshaven. Je kan hier terecht voor een hele avond vermaak. Lekker eten, poolen, darten en daarna lekker aan de bar blijven hangen. Wat betreft heten is dit ook typisch een eetcafé. Op het menu staan saté, spareribs, runderstoofpotje en een hele rits aan hamburgers. Voor de vegetariërs zijn er vegetarische hamburgers. Het eten is, zoals je verwacht bij een eetcafé, lekker een zeer betaalbaar.
Poolcafe Delfshaven is gevestigd op de Aelbrechtskolk 45b in Rotterdam Delfshaven.

In de wijk Blijdorp zit eetcafé Leuk. Leuk is een kleine, maar gezellige zaak. En ook hier weer de gebruikelijke eetcafé gerechten op de kaart. De keuze is voor vegetariërs is niet heel ruim, maar er is ook nog enkele vegetarische opties. Ben je gek op spareribs? Ga dan eens op woensdag bij Leuk eten, want dan zijn de spareribs onbeperkt. Of ga eens langs op vrijdag om het weekend goed in te luiden. Als het een goede avond is en gezellig is blijft Leuk ook nog tot 2 uur open!
Leuk is gevestigd op de Statenweg 66a, Rotterdam Blijdorp.

In Overschie zit het gezellige eetcafé Boulevard. Bij Boulevard heerst nog die ouderwetse Rotterdamse eetcafé sfeer. Bij Boulevard kan je lekker eten, voor een nette prijs. Prijs/kwaliteitsverhouding is goed! Naast het eten kan je bij dit eetcafé ook goed terecht voor een biertje. Naast de standaardbieren op de tap heeft Boulevard nog een ruime keuze aan speciaal bieren. Op zoek naar een eetcafé in de buurt van Rotterdam Overschie, ga dan eens langs bij Boulevard.
Boulevard is gevestigd op de Burgemeester Baumannlaan 145, Rotterdam Overschie

Nog een café in het rijtje van echt Rotterdamse eetcafés, Facet. Qua eten is Facet ietsje luxer, maar past nog steeds goed in het rijtje. Daarnaast heeft Facet ook nog een goede wijnkaart. Facet is een gezellige zaak, goed eten en het is er vaak gezellig druk. Veel mensen uit de buurt komen hier ook iets eten en/of drinken. De locatie is ook nog eens leuk, Facet ligt vlakbij de Bergse plas. Na eten kan je dus ook nog even een lekker stukje wandelen om weer even uit te buiken. Ga Facet dus vooral eens proberen. Je kan hier met groepen kleiner dan 5 personen niet reserveren, maar als er geen plek is kan je altijd even aan de bar plaatsnemen.
Facet zit op de Weissenbruchlaan 8 in Rotterdam-Hillegersberg

In Rotterdam-Zuid zit eetcafé Huijsman. Huijsman noemt zichzelf het gezelligste eetcafé van Rotterdam-Zuid. Dat is best een stevige uitspraak, maar het is wel zeker dat Huijsman een ouderwets gezellig eetcafé is. En als je op zoek bent naar ouderwetse Rotterdamse eetcafé sfeer, kan je goed bij Huijsman terecht. Huijsman zit ook op loopafstand van Ahoy. Mocht je een avond uitgaan in Ahoy, kan je hier vooraf terecht om lekker te eten en alvast in de sfeer te komen. Op zo’n avond is het wel verstandig te reserveren, want er zijn altijd meer mensen die het idee hebben om vooraf even lekker bij Huijsman te gaan eten.
Huijsman is gevestigd op het Amelandseplein 65.

Op zoek naar nog een ander Eetcafe in Rotterdam-Zuid, dan is de laatste in dit overzicht een aanraader, 't Haantje. Ook dit eetcafé is een begrip in de buurt en als je binnenkomt begrijp je ook waarom. Ook dit is een lekker ouderwets eetcafé waar je lekker kan eten, of lekker kan plaatsnemen voor een biertje. Het eten is goed, de bediening is goed, de prijzen zijn gunstig en de sfeer is goed. Dat is toch alles wat je zoekt in een eetcafé? Voor de mooie dagen heeft ’t Haantje een groot terras, dus als de zon schijnt kan je ook lekker buiten eten. Als je Feyenoord supporter bent, ben je hier helemaal op het goede adres. Op dagen dat Feyenoord speelt, wordt hier vooraf verzameld door Feyenoord supporters. Je kan hier dus voorafgaand aan een wedstrijd van Feyenoord even wat eten en drinken en vervolgens naar De Kuip gaan. Of je kan gewoon lekker in het café blijven hangen en daar naar de wedstrijd kijken.
’T Haantje is gevestigd op de Bierens de Haanweg 12, Rotterdam Lombardijen (Zuid).

Maak gebruik van Foodsurfer

Als je op zoek bent naar een specifiek eetcafeé restaurant in Rotterdam of een specifiek gerecht, maak dan gebruik van Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind het eetcafeé dat je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij dit eetcafeé komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van de beste eetcafeés en lekker uit eten te gaan!

Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

Om te beginnen kom je via Foodsurfer bij een restaurant terecht waar je zeker weten lekker uit eten gaat. Foodsurfer linkt je ook door naar de reserveringspagina van het restaurants of toont het telefoonnummber op het moment dat je iets gevonden hebt. Zo kun je dus makkelijk een reservering maken en ben je gegarandeerd van een tafeltje. Maak dus gebruik van Foodsurfer om lekker uit eten te gaan bij een eetcafeé in Rotterdam. Klik hier om direct te beginnen met zoeken naar een eetcafé in RotterdamVind jouw favoriete restaurant via Foodsurfer en ga lekker uit eten!