Italiaans restaurant rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Italiaans Restaurant Rotterdam. Op zoek naar een Italiaans restaurant of pizzeria in Rotterdam?

Italiaans restaurant Rotterdam. Op zoek naar een Italiaans restaurant of pizzeria in Rotterdam? Het vinden van een goed Italiaans restaurant of pizzeria is geen enkel probleem in Rotterdam. Er zijn vele Italiaanse restaurants en pizzeria's te vinden in Rotterdam, waarvan enkele ook echt een begrip zijn in Rotterdam.

Heeft Foodsurfer ook wat ideeën voor Italiaanse restaurants en pizzeria's in Rotterdam voor mij?

Ja natuurlijk! De restaurants die we hieronder beschrijven zijn absoluut de moeite waard om eens te gaan proberen!

Een van de beste Italiaanse restaurants van Rotterdam is misschien toch wel O'Pazzo. Bij binnenkomst waan je je alsof je in een klassiek Italiaans restaurant terecht bent gekomen. Je kunt hier kiezen om in de "Pizzeria" te eten of in het restaurant. Zoals je wellicht al verwacht kan je in het pizzeria gedeelte nagenoeg enkel en alleen pizza eten. Hier wordt de klassieke Italiaanse pizza geserveerd, klaargemaakt in de grote steenoven. Het kan zijn dat je eventjes moet wachten op een tafeltje, het is namelijk vaak hier. Dit moet voor lief genomen worden, want de pizza die je vervolgens krijgt is heerlijk! Als je op zoek bent naar vlees- of visgerechten, ga dan lekker in het restaurant-gedeelt zitten. Dit restaurant is ook een fantastische plek om er echt een avond uit van te maken. Lekker eten, met heerlijke vis- en vleesgerechten, ruime keuze uit goede wijnen, goede bediening (die overigens niet allemaal Nederland spreken), goede sfeer. Dit restaurant heeft eigenlijk alles. Je kunt hier ook terecht voor een goede lunch trouwens. Al met al, absoluut een aanrader! O'Pazzo is gevestigd op de hoek van de Mariniersweg en de Hoogstraat.

Een volgende aanrader in deze categorie, en een absoluut begrip in Rotterdam, is Angelo Betti. Dit restaurant is hier al gevestigd sinds 1922 en staat bekend om zijn pizza's en om het ijs. Je moet er wel rekening mee houden dat je hier eventjes moet wachten op een tafeltje. Het kan hier vrij druk zijn, maar dat is wat ons betreft alleen maar een goed teken. Daarnaast kun je hier goed wachten met een lekker Italiaanse wijn in de hand. Als je eenmaal aan tafel zit heb je ruime keuze op diverse pizza's. De pizza's zijn lekker knapperig en goed van smaak. Mocht je nog ruimte over hebben, ga dan ook absoluut voor ijs na. Angelo Betti staat namelijk naast zijn pizza's ook bekend om zijn ijs! Ga dus zelf eens proberen waarom deze zaak zo'n begrip is in Rotterdam. Angelo Betti is gevestigd is gevestigd op de hoek van de Bergweg en de Schiekade.

Een derde aanrader in de categorie Italiaans en pizzeria, is Due Tonino. Ook dit restaurant bestaat al geruime tijd, sinds 1991, en dat heeft een goede reden. Het eten is er heerlijk en de prijzen zijn ook zeer schappelijk te noemen. Binnen geeft een restaurant het gevoel in Italie op vakantie te zijn, het heeft een authentieke uitstraling en de bediening geeft je een warm welkom. De keuze op de kaart is ruim met hierbij keuze uit klassieke vlees- en visgerechten en uit pizza's. Ook kun je hier heerlijke wijnen bij bestellen. En vergeet het dinner niet af te sluiten met een heerlijk dessert! Ben je van plan hier te gaan eten, raden we aan te reserveren. Het restaurant is redelijk populair, maar niet heel groot, dus het zit snel vol. Due Tonino is gevestigd aan de Goudse Singel.

De volgende tip in deze rij van Italiaanse aanraders in Rotterdam is Vicini. Hier kan je bijna letterlijk de gehele dag terecht. Je kunt hier ontbijten (geopend vanaf 8:30), lunchen en tot laat dineren (sluit om 23:30). Vicini zit leuk gesitueerd op de Korte Kade in Kralingen, waar je bij lekker weer buiten kan zitten op het terrras (niet heel erg groot, dus je moet wat geluk hebben). Binnenzitten is ook geen straf bij Vicini, gezien de mooie grote ruimte die ook nog mooi is aangekleed. Maar Vicini is niet alleen voor de plek en ruimte een aanrader, het eten is ook nog eens buitengewoon goed. Je kunt hier voor van alles uit de Italiaanse keuken terecht, gewoon een lekkere panini, lekker apperativi, goede pizza's en gewoon goede pastagerechten, Vicini heeft eigenlijk alles. Dat Vicini gewoon een goede plek is om heerlijk te eten, of gewoon 's ochtends een bak koffie te drinken, blijkt wel uit het feit dat Vicini altijd druk bezocht is. Het maakt eigenlijk niet uit op welk tijdstip je Vicini bezoekt, het is eigenlijk altijd op zijn minst redelijk gevuld, maar eigenlijk is het bijna altijd vrij druk. Vicini is dus zeker een aanrader onder de Italiaanse restaurants in Rotterdam.

Op Katendrecht, aan de andere kant van de rivier, zit Bleij. Bleij heet eigenlijk een pizzeria te zijn, maar serveert ondertussen veel meer dan alleen pizza. Bij Bleij kan je ook andere authentieke Italiaanse gerechten krijgen, authentieke antipasti, pasta gerechten en heerlijke Italiaanse nagerechten. In tegenstelling tot de voorgaande aanraders heeft dit restaurant geen Italiaanse naam, dit maakt het restaurant echter niet minder Italiaans. De Rotterdamse eigenaar heeft het pizzavak van een Italiaanse chefkok geleerd. Daarnaast staan er Italiaanse chefs in de keuken die voor de heerlijke gerechten zorgen die Bleij serveert. Bleij is een "simpel" restaurant, waar je gewoon simpelweg goede gerechten eet voor een schappelijke prijs. Bleij is gevestigd aan het gezellig Deliplein in Rotterdam Katendrecht. Geen zin om uit eten te gaan, maar wel trek in een pizza van Bleij? afhalen is ook mogelijk.

Op weer een andere locatie in Rotterdam, op de Nieuwe Binnenweg, vind je Spaghettata. Spaghettata is een modern Italiaans restaurant waar je klassiek moderne Italiaanse gerechten op de kaart vindt. Bij klassiek moderne gerechten moet je denken aan de authentieke Italiaanse gerechten die iedereen kent, maar dan met een eigen door Spaghettate gegeven moderne twist. Zo vindt je bij Spaghettata bijvoorbeeld de klassiekers, spaghetti Carbonara, spaghetti aglio e olio en Cannelloni alla Napoletana. Allemaal klassiekers uit de Italiaanse keuken. De gerechten zijn goed, de bediening is goed, de wijnen zijn goed, het restaurant ziet er leuk uit en de locatie is goed. Wat wil je nog meer? Dit is ook terug te zien in de drukte in het restaurant (eigenlijk net zoals bij onze andere aanraders). Iets om rekening mee te houden is wel dat Spaghetta wel iets duurder is dan bijvoorbeeld Due Tonio of Bleij. Hier krijg je dan wel weer een iets "strakker" restaurant voor terug. Het ligt dus wel aan de persoonlijke smaak waar jour voorkeur naar uit gaat. Naast het diner, kun je bij Spaghettata ook terecht voor de lunch.

Iets anders dan de meeste voorgaande tips is La Pizza. La pizza is echt een pizzeria, waar de meeste voorgaande tips "echt restaurants" zijn. Je krijgt hier dan ook goede pizza's te eten en de keuze in pizza's is ruim. Voor de liefhebbers, de pizza's komen uit de op hout gestookte steenoven! Bij La Pizza heerst misschien niet de "typische" Italiaanse sfeer, maar het is wel een gezellig restaurant en de bediening is goed. Verder is er ruime keuze uit wijnen. La Pizza heeft 2 vestigingen. De eerste is gevestigd in het Scheepshavenkwartier op de Scheepstimmermanlaan en de tweede is gevestigd in Rotterdam Blijdorp op het Bentinckplein.

Het laatste restaurant wat we willen beschrijven is Messina. Je kunt hier zowel heerlijke pizza's eten als de authentieke Italiaanse gerechten. Alle gerechten zijn lekker! Daarnaast zit Messina op een prachtige locatie, met uitzicht op de Erasmusbrug en de Boompjes. De bediening is misschien af en toe wat rommelig, maar dat hoort er misschien wel bij in zo'n druk Italiaans restaurant. Verder kun je hier goede wijnen bestellen en zijn de prijzen schappelijk. Al met al, een goed Italiaans restaurant op een mooie plek voor een goede prijs. Mocht je overigens te lui zijn om naar het restaurant te gaan, maar wel trek hebben in een Italiaans gerecht of in een lekkere pizza, Messica bezorgt ook thuis.

Italiaanse ketens in Rotterdam

Uiteraard vind je in Rotterdam ook vestigingen van de bekende Italiaanse ketens. Zo vind je Very Italian Pizza aan de Blaak vlakbij de Markthal, zitten er 5! vestigingen van Happy Italy en 2 Vapiano vestigingen. Als laatste vind je in de Markthal ook nog een Jamie's Italian. Liefhebbers van deze ketens kunnen dan ook makkelijk terecht in Rotterdam.

Maak gebruik van Foodsurfer

Als je op zoek bent naar een specifiek Italiaans restaurant in Rotterdam of een specifiek gerecht, maak dan gebruik van Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind het Italiaanse restaurant dat je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij dit restaurant komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van de beste Italiaanse restaurants en lekker uit eten te gaan!

Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

Om te beginnen kom je via Foodsurfer bij een restaurant terecht waar je zeker weten lekker uit eten gaat. Foodsurfer linkt je ook door naar de reserveringspagina van het restaurants op het moment dat je iets gevonden hebt. Zo kun je dus makkelijk een reservering maken en ben je gegarandeerd van een tafeltje. Maak dus gebruik van Foodsurfer om lekker uit eten te gaan bij een Italiaans restaurant in Rotterdam. Klik hier om direct te beginnen met zoeken naar een Italiaans restaurant of pizzeria in RotterdamVind jouw favoriete Italiaans restaurant via Foodsurfer en ga lekker uit eten!