Pizza bestellen

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Pizza bestellen met behulp van Foodsurfer!

Pizza bestellen via Foodsurfer?

Op zoek naar een makkelijke en snelle maaltijd. Pizza is dan altijd een goede optie! Pizza bestellen is makkelijk, lekker en vaak snel. De lekkerste pizza's om te bestellen vind je via Foodsurfer. In elke stad of dorp vind je wel een restaurant waar je pizza op de kaart vindt. Pizza's zijn in ontzettend veel varianten te bestellen. Hierdoor zit er veel iedereen wel een pizza tussen die lekker is. Dit maakt pizza tot 1 van de populairste gerechten om te bestellen.

Geschiedenis van de pizza

De pizza komt oorspronkelijk uit Italie. De eerste meldingen van pizza stammen uit de 17e eeuw. Pizza was toentertijd boerengerecht en met name gegeten door de armere mensen. In 1889 werd de, in Napels, beroemde pizzabakker Raffaele Esposito uitgenodigd voor de koninklijke familie om zijn beroemde pizza's te maken voor de familie. Speciaal voor deze gelegenheid ontwiep Raffaele een pizza met tomatensaus, basilicum en mozzarella, geinspireerd door de driekleur van de Italiaanse vlag. Deze pizza viel ontzettend in de smaak. Hierna besloot Raffaele deze pizza te vernoemen de koningin... Margherita. Zo is dus de meest bekende pizza variant ontstaan! Iedereen kent toch de "Pizza Margherita". Deze pizza kan je dan ook bij alle pizzeria's bestellen.

Wat is dan het verschil tussen de Napolitaanse pizza en de Romeinse pizza?

Het grote verschil dat we kennen zit met name in het deeg. De Napolitaanse pizza heeft een wat dikkere bodem van de Romeinse variant. Ook heeft de Napolitaanse de bekende opstaande randen aan de zijkant. Een andere leuk detail om te weten is dat de Napolitaanse pizza met de hand uitgelegd moet worden. Eeen deegroller is niet toegestaan! Bij het maken van de Romeinse pizza is een deegroller wel toegestaan. Ook zit er een verschil in de manier van bakken. De Napolitaanse pizza wordt kort, maar op een hele hoge temperatuur gebakken. De Romeinse pizza wordt op een lagere temperatuur gebakken, maar is de tijd in de oven langer. Ook moet de Napolitaanse in een houtoven gebakken worden!

Wat zijn nou echt de klassieke Italiaanse pizza's?

Er zijn heel wat varianten van de Italiaanse pizza. Uiteraard zitten hier wel enkele klassiers tussen, die misschien iedereen wel kent. Alle pizzeria's hebben wel een deel van deze pizza's op de kaart staan om te bestellen. Bij deze een lijstje met klassiers:

 • Om te beginnen, uiteraard, de Margherita. Deze klassieker kent iedereen wel. Dit is een simpele pizza die bestaat uit tomatensaus, basilicum en mozzarella
 • Marinara: tomaat, knoflook, olie en oregano
 • Funghi:Tomaat, mozzarella en champignons
 • Quattro Stagioni: tomaat, mozzarella, ham, champignons, olijven, artisjokken
 • Prosciutto: tomaat, mozzarella en prosciutto. Eventueel nog Parmezaanse kaas en rucola toe te voegen
 • Diavola: een beetje pittige pizza. Bestaat uit tomaat, mozzarella en pikante salami
 • De dubbelgevouwen pizza, de pizza Calzone. Deze is gevuld met tomaat, mozzarella, champignons en ham
 • Voor de visliefhebber is er nog de Pizza Tonno. Deze bestaat uit tomaat, mozzarella, tonijn
 • En als laatste, Pizza Napoli: tomaat, mozzarella, kappertjes en ansjovis
 • Uiteraard zijn er nog veel varianten pizza om te bestellen, maar dat is echt teveel om op te noemen. Gebruik Foodsurfer in ieder geval om eens lekker te zoeken tussen de pizzeria's en de ideale pizzeria te vinden om jouw pizza te bestellen.

  Maar we hebben toch ook de Amerikaanse pizza?

  Klopt! Na de emigratie van Italianen naar de Verenigde Staten, hebben deze mensen ook het concept van de pizza meegenomen. Hier is een soort pizza ontstaan die een dikke bodem heeft. Daarnaast worden veel meer ingredienten toegevoegd aan de Amerikaanse pizza. Zoals we Amerikanen kennen, is de Amerikaanse pizza simpelweg veel uitbundiger. Ondertussen is er ook veel keuze uit pizzeria's waar je de Amerikaanse pizza kan bestellen.

  Hoeveel pizzeria's hebben we in Nederland?

  Dat zijn er behoorlijk wat. Nederland telt ruim 1.400 pizzeria's. En daarnaast zijn er ook nog ongeveer 1.000 Italiaanse restaurants waar je pizza kan bestellen naast de andere Italiaanse gerechten.
  En dan te bedenken dat er naast deze traditionele pizzeria's en Italiaanse restaurants, ook nog de restaurants bestaan die Amerikkaanse pizza's serveren. En je hebt ook nog andere restaurants waar je pizza kan bestellen. Zo zie je bij veel shoarmazaken dat zij ook pizza op de kaart hebben. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je bijna overal in Nederland wel een lekkere pizza kan bestellen.

  Waar kan ik pizza bestellen via Foodsurfer?

  Overal! Ons streven is om landelijke dekking te hebben voor het bestellen van eten. Nog geen aangesloten pizzeria in jouw woonplaats? Kom dan later weer terug, want wij gaan zeker weten ook restaurants uit jouw woonplaats toevoegen.

  Steden waar de meeste bestellingen worden geplaatst:

 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Maastricht
 • Eindhoven


 • Zoek dus een lekkere pizzeria uit via Foodsurfer en bestel!