Restaurant Rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Restaurant Rotterdam. Op zoek naar een goed restaurant in Rotterdam? Gebruik Foodsurfer!

Restaurant Rotterdam. Op zoek naar een restaurant in Rotterdam? Het vinden van een goed restaurant in Rotterdam hoeft geen moeite te kosten. Rotterdam telt veel goede restaurants en het aanbod blijft maar groeien. Rotterdam heeft een ruime keuze! Bijna alle keukens zijn wel vertegenwoordigd. Daarnaast is in alle wijken in Rotterdam wel een goed restaurant te vinden. Klik hier om te kijken in welke wijken en gebieden je de leukste restaurants vindt.

Waar ben je naar op zoek?

Eigenlijk is er van alles te vinden. Of je nu op zoek bent naar een luxe restaurant in Rotterdam, ouderwets eetcafé, of een snackbar, alles is te vinden. En dat gaat eigenlijk op voor nagenoeg alle delen van de stad. Ook maakt het niet uit of je op zoek bent naar een duur, of een goedkoop restaurant, voor ieders portemonnee is er wel een geschikt en goed restaurant in Rotterdam te vinden.

Wat voorbeelden van wat je kan vinden qua eetgelegenheden in Rotterdam:

 • Italiaans en Pizzeria
 • Tapas
 • sushi
 • Eetcafés
 • Vleesrestaurants
 • Visrestaurants
 • Turks
 • Indonesisch
 • Vegetarisch
 • Snackbar
 • En nog veel meer, het is gewoonweg teveel om op te noemen.

  Heeft Foodsurfer ook wat restaurant tips voor mij?

  Ja natuurlijk! Van de hiervoor benoemde categorien hebben we een aparte pagina met tips. Om hier te komen, klik dan hierboven op de keuken waar je op dit moment zin in hebt. De restaurants die we beschrijven zijn absoluut de moeite waard om eens te gaan proberen!

  Nog andere tips?

  Uiteraard hebben we nog meer tips. Er zijn nog vele restaurants in Rotterdam die zich niet in een "hokje" van een van de bovenstaande categorien laten plaatsen, maar ook zeker wel het bezoeken waard zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog andere keuken dan dit rijtje. Zo heb je natuurlijk de restaurants waar ze van alles serveren en daardoor niet echt in een specfieke categorie vallen. Denk bijvoorbeeld aan De Tuin van de vier Windstreken. Hier wordt van alles geserveerd, pasta, vlees, vis, veggie, salades. Daarnaast is dit ook een prachtige plek om te zitten, direct aan de Kralingse Plas. Dit is ook echt een aanrader voor een lunch op een zonnige dag.

  Een andere aanrader en waar je ook lekker kan lunchen in Rotterdam is Gym & Gin. Dit restaurant zit een beetje op een ongebruikelijke locatie (onder een sportschool vlakbij de Golfbaan Kralingen), maar is desondanks toch zeer druk bezocht. Gym & Gin serveert diverse gerechten, waar onder bijvoorbeeld sushi bowls, lekkere vleesgerechten en lekkere visgerechten. Gym & Gin heeft verder een Bib Gourmand gekregen, wat betekent dat je hier zeer goed kan eten tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding. In de zomer kan je hier ook lekker buiten op het terras zitten en wordt er op sommige avonden voor relaxte muziek gezorgd. Dus zeker het proberen waard!

  Een volgende aanrader en ook met een mooi terras in Rotterdam is Aloha. Aloha zit in het oude Tropicana zwembad, langs de Maasboulevard en is onderdeel van Bluecity010, een initiatief van ondernemers die ondernemer op duurzame wijze. Dat dit een oud zwembad is geweest zie je nog goed, via de wildwaterbaan kom je bij de toiletten! Aloha heeft een mooie grote ruimte binnen en nog een grotere ruimte buiten. Vanaf het terras kijk je uit over de maas en over de Rotterdamse bruggen, waarbij er een altijd ontspannen sfeer hangt over het terras. Behalve het terras, is ook het eten goed bij Aloha, met keuze voor iedereen uit gewoon goede gerechten en waarbij ook rekening is gehouden met de vegetariers. Ook voor een goede lunch moet je bij Aloha zijn, met keuze uit diverse sandwiches, soep en nog meer gerechten van de uitgebreide lunchkaart.

  Iets anders, maar Rotterdam heeft ook een aantal aanraders wat betreft plekken voor het ontbijt. De eerste aanrader die we geven is By Jarmusch. Hier kan je lekker ongedwongen in een "American Diner" setting ontbijten, met pancakes, eiergerechten, en andere ontbijtgerechten. Ook kan je hier als koffieliefhebber terecht, aangezien de koffie's die ze serveren gewoon goed zijn en voor de veelgebruikers is er filterkoffie. Als je voor de filterkoffie kiest wordt de koffie uit een kan ingeschoken en wanneer je behoefte hebt aan meer koffie kan je om een refill vragen. By Jarmusch zit op de Goudesingel, in de Stadsdriehoek. Een tweede aanrader voor het ontbijt is Rolph's Deli. Rolph's Deli is op de Kop van Zuid gevestigd, onder 1 van de grote torens en serveert ook pannekoeken en allerlei andere typische ontbijtgerechten.

  We hebben ook nog een aantal aanraders voor de lunch in Rotterdam (je kan hier overigens ook goed ontbijten), zaken met een goede bak koffie en een lekker broodje. Dit zijn: Baker & Moore aan de Westblaak, Hopper aan de Schiedamse Vest en onder andere bekend van de koffie, Urban Espresso Bar op de Nieuwe Binnenweg en Het Hoofdkantoor (van Man met Bril koffie) aan de Vijverhofstaat onder de Hofbogen. Op zoek naar een broodje en een goede bak koffie in Rotterdam, probeer dan 1 van deze zaken!

  Gek op goede hamburgers en op zoek naar een restaurant in Rotterdam dat gewoon goede hamburgers serveert, ook deze zijn in Rotterdam goed te vinden. Om te beginnen: Hamburg. Bij Hamburg is een plek waar je in een ontspannen sfeer gewoon simpel goede hamburgers kan eten, met ruime keuze uit diverse hamburgers in allerlei varianten (en kies er een lekker bijgerecht bij). Hamburg zit op de Witte de Withstraat en is een druk bezochte plek, dus het kan zijn dat je eventjes op een tafeltje moet wachten. Mocht je na het eten nog zin hebben in een gezellig drankje zit je ook gelijk op de goede plek, aangezien de Witte de Withstraat 1 van de populairste en leukste straten om uit te gaan is. Een andere restaurant voor een goede hamburger in Rotterdam en ook op de Witte de Withstraat is Ter Marsch. In 2014 heeft de "Ter Marsch Grande" burger zelfs de prijs gewonnen voor beste hamburger van Rotterdam en later zelfs van Nederland! Ter Marsch is dus ook zeker een bezoekje waard.

  Restaurant Rotterdam op Witte de Withstraat

  Ook op de Witte de Withstraat, maar weer iets heel anders, is Wagamama. Hier eet je Japans (geen sushi!) in een hip restaurant, in een ontspannen en leuke ambiance. De Japanse gerechten die men hier serveert bestaan uit: Ramen, teppanyaki, donburi, diverse salades en hier zie je dat de Japanse keuken veel meer te bieden heeft dan sushi. Een ander leuk restaurant uit de Aziatische keuken en om de hoek bij de Witte de Withstraat is Seoul Sista. Bij Seoul Sista eet je van de Koreaanse barbecue. Deze barbecues zitten midden in de tafel en hierop maak je zelf je eten klaar. Behalve het vlees om te barbecuen kan je ook gerechten bestellen die al zijn klaargemaakt, zoals salades en sushi. Seoul Sista is een "all-you-can-eat" concept, dus je kan hier zoveel als je wilt eten voor een vaste prijs (exclusief drankjes).

  De laatste aanraders die wij geven zijn Mexicaanse restaurant in Rotterdam Alfredo's Taqueria op de Goudse Singel en Bomm Bar Bistro, een leuke bar/bistro waar je lekker kan eten en waar ze voor de gin liefhebbers ook goede gin serveren.

  Maak gebruik van Foodsurfer

  Naast de hierboven benoemde restaurants zijn er natuurlijk nog veel meer goede restaurants in Rotterdam te vinden en bij Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind de eetgelegenheid die je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij dit restaurant komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van een restaurant en lekker uit eten te gaan!

  Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

  Om te beginnen kom je via Foodsurfer bij een restaurant terecht waar je zeker weten lekker uit eten gaat. Foodsurfer linkt je ook door naar de reserveringspagina van het restaurants op het moment dat je iets gevonden hebt. Zo kun je dus makkelijk een reservering maken en ben je gegarandeerd van een tafeltje. Maak dus gebruik van Foodsurfer om lekker uit eten te gaan in Rotterdam. Klik hier om direct te beginnen met zoeken.  Vind jouw favoriete restaurant in Rotterdam via Foodsurfer en ga lekker uit eten!