Restaurant Schiedam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt

Op zoek naar een lekker restaurant in Schiedam?

Restaurant Schiedam. Zin om lekker uit eten te gaan? Het vinden van een goed restaurant in Schiedam is geen enkel probleem. Er zitten genoeg restaurants in Schiedam en je hebt ook nog een ruime uit verschillende keukens. Er is dus voor iedereen wel iets te vinden!

Vele keukens zijn te vinden in Schiedam en de meeste restaurants liggen redelijk gecentreerd. Schiedam heeft een prachtig historisch centrum en hier liggen dan ook de meeste restaurants. De tips die we hierna geven is geen lijstje van “beste” restaurants in Schiedam en als een restaurant niet in dit stuk staat wil dit ook zeker niet zeggen dat het geen goed restaurant is. We hebben daarnaast geprobeerd nog een beetje spreiding te maken qua locatie en qua keuken.

Wat voorbeelden van wat je allemaal kan vinden in Schiedam:

 • Italiaans en Pizzeria
 • Tapas
 • Sushi
 • Vleesrestaurants
 • Visrestaurants
 • Snackbar
 • En nog veel meer uiteraard.

  Restaurants in Schiedam. Tips!

  We beginnen met Restaurant de Noordmolen in Schiedam centrum. Dit restaurant is al vele jaren een begrip in Schiedam en omstreken. Leuk om te weten, dit restaurant is gevestigd in de hoogste historische molen van de wereld. Alleen dit geeft natuurlijk al iets bijzonders en authentieks aan dit restaurant. Je kan hier heerlijk lunchen en dineren. En als het mooi weer is het ook het terras open. Vanaf het terrras kijk je zo op de Noordvestgracht in Schiedam. Wat kan je hier eten? Nou, er staan diverse lekkere vlees- en visgerechten op het menu. Denk bij de vleesgerechten bijvoorbeeld aan een Ribeye of lamsfilet. Bij de visgerechten staan er onder andere zeetong en doradefilet op het menu. Ook voor het dessert is er genoeg keuze! Het prijsniveau is gemiddeld, met hoofdgerechten voor het merendeel variërend tussen 20 en 30 Euro. Restaurant De Noordmolen is gevestigd op de Noordvest 38 in Schiedam.

  De volgende restauranttip in Schiedam is Proeflokaal Sijgje. Sijgje is eigenlijk een franchiseformule en die proberen we doorgaans te vermijden is onze “tipslijstjes” (iedereen is over het algemeen toch wel bekend met de grotere ketens), maar deze is toch wel het vermelden waard. Proeflokaal Sijgje in Schiedam is een gezellig restaurant waar je goed kan eten voor een goede prijs. Sijgje zit in een mooi pand en heeft een gezellige inrichting. De prijs is helemaal het vermelden waard, je stelt een 3-gangen keuzemenu samen voor 15,95 Euro. Dat is toch een mooie prijs? En de keuze op de kaart is ruim en de gerechten zijn goed. Denk aan Carpaccio of garnalenkroketten als voorgerecht, varkenshaas of kipsaté als hoofdgerecht en cheesecake en een dame blanche als nagerecht. Ook voor de vegetariër zijn er 3 gerechten om uit te kiezen. En wat we hier opnoemen is bij lange na niet alles was op de kaart staat! Proeflokaal Sijgje zit op de Buitenhavenweg 180 in Schiedam.

  Iets heer anders dan de vorige 2 restaurants in Schiedam, is Mr. Chow. Bij Mr. Chow eet je Asian streetfood in een Instagram waardige atmosfeer. Op de kaart staan allerlei heerlijke gerechten die min of meer tot de verbeelding spreken als je denkt aan Asian Streetfood. De keuze is ruim. Voor degenen die niet kunnen kiezen is het mogelijk om een samengestelde platter te bestellen. Ook altijd leuk natuurlijk. Ook leuk, bij Mr. Chow hebben ze verschillende huisgemaakte ice thee’s. Én heerlijke huisgemaakte cocktails. Het restaurant zit vlakbij de Euroscoop bioscoop in Schiedam en er is ook een speciaal menu voor de bioscoopgangers. Voor 29,50 Euro krijg je een 3-gangen verrassingsmenu én een bioscoopkaartje. Eens wat anders dan de bioscoop? Er zit ook een Glow Golf baan bij Mr. Chow. Voor 28,50 Euro krijg je een 3-gangen verrassingsmenu en mag je een rondje glow golfen. Best leuk allemaal toch? Mr. Chow zit aan de Noorderweg 24 in Schiedam.

  Wat meer uit het centrum van Schiedam, in het Prinses Beatrixpark zit Restaurant Parckhoeve. Dit is echt een familierestaurant, waar je lekker kan gaan eten en lunchen als je met de familie en kinderen weg bent. Het restaurant heeft een mooi interieur, maar bij voorkeur is het lekker weer en kan je lekker buiten zitten op het grote terras. Voor de kinderen zit er vlakbij een kinderboerderij en in de zomer staat er vaak een springkussen. Klein nadeel, en hieruit blijkt dat dit echt een familierestaurant is, het sluit al om 19 uur. Restaurant Parckhoeve zit aan het Pr. Beatrixpark 1 in Schiedam.

  Zin in een Argentijns restaurant in Schiedam? Dan is La Salita een aanrader. La Salita is een Argentijns proeflokaal en je krijgt hier de lekkerste Argentijnse gerechten. La Salita is ook leuk voor een borrel. Er staan allerlei lekkere aperitieven op het menu en een paar echt goede drankjes. Hierbij maakt La Salita ook een verwijzing naar het feit dat ze een Schiedams restaurant zijn. Ze maken voor drankjes met Jenever en Gin. Neem er een lekker stukje Argentijnse worst bij, en de borrel is helemaal af. En voor het avondeten, dit restaurant biedt wat je verwacht bij een Argentijns restaurant, veel vlees (en een enkel visgerecht). De prijzen zijn gemiddeld, met hoofdgerechten allemaal in de range 22-27 Euro. Maar hier krijg je dan ook echt goed eten voor! La Salita zit op de Hoogstraat 52 in Schiedam.

  Terug naar de meer traditionele restaurants in Schiedam. Restaurant de Provenier is zo’n restaurant waar je aan denkt als je het over traditionele leuke restaurants hebt. Het restaurant zit in het Proveniershuis in Schiedam en heeft een prachtige authentieke uitstraling. Ook binnen heeft het een prachtige uitstraling en sfeer. Is het lekker weer, dan kan je ook nog eens lekker buiten zitten op het terras aan het water. De keuze op de kaart is niet gigantisch, maar het zijn dan wel erg lekkere gerechten. Als voorgerecht bijvoorbeeld tonijn of tartaar van kalf en als hoofdgerecht bijvoorbeeld eendenborst of zweverik. Ook leuk is om voor een chef’s table menu te gaan. Je wordt dan verrast door de chef en kan kiezen uit een 3 t/m 8 gangen menu. Restaurant De Provenier zit aan de Overschiesestraat 7 in Schiedam.

  Ben je op zoek naar een grand café / eetcafé in Schiedam centrum, dan is Záálig een aanrader. Záálig is een sfeervolle locatie op de Grote Markt in Schiedam. Je kan hier lekker lunchen en dineren, maar je kan hier ook terecht voor bijvoorbeeld een high wine of high gin. Qua keuken laat Záálig zich niet in een hokje stoppen. Je vindt hier gerechten uit verschillende delen van de wereld. Op de kaart staan onder andere: Filet Mignon, Jamaican Jerk, Indische kipsate, pasta, maaltijdsalade en enkele vegetarische gerechten. Voor iedereen wat wild dus. En bij mooi weer kan je lekker op het terras eten. Altijd gezellig, lekker buiten eten op de gezellig Grote Markt. Ook leuk om te vermelden: voor de bierliefhebbers hebben ze hier Westvleteren, het bier wat is uitgeroepen tot het beste bier van de wereld en wat je maar zelden ergens kan drinken. Záálig zit op de Grote Markt 2A in Schiedam.

  Een ander leuk eetcafé in Schiedam is Café Sjiek. Bij dit eetcafé staan de gerechten op de kaart zoals je bij een eetcafe verwacht. Lekker burgertje, sateetje en een lekker steak. Dit café zit in een historisch pand in het historische centrum van Schiedam, naast het zakkendragers huisje. En in de zomer kan je ook lekker buiten zitten hier, Sjiek heeft een mooi terras aan het water. De naam Sjiek is trouwens geen synoniem voor chique, maar Sjiek is Limburs voor leuk en gezellig. Zin in gewoon simpel, maar lekker eten en gewoon lekker lang blijven hangen met een drankje, dan is Sjiek absoluut een aanrader. Sjiek zit aan de Oude Sluis 17 in Schiedam.

  Er zitten ook een aantal goede keuzes qua Italiaans restaurant in Schiedam. Een daarvan is Pizze Pronto. Pronto is een leuk Italiaans restaurant en is gevestigd in een historisch pand wat voorheen dienst heeft gedaan als jeneverstokerij. Pronto is een beetje aan de rand van het historische centrum, maar nog steeds binnen loopafstand van dit centrum. Wat hier leuk is, is dat je zo de open keuken in kijkt en ziet hoe de pizza’s worden bereid in de steenoven. Naast pizza’s worden hier ook pasta’s geserveerd. Én is natuurlijk keuze uit enkele van de heerlijke Italiaanse nagerechten als Tiramisu en Panna Cotta. Pizze Pronto zit op de Schoolstraat 1 in Schiedam.

  Hamachi is een sushi restaurant in Schiedam. Er zitten een aantal sushi restaurants in Schiedam, maar wat Hamachi anders maakt dan de anderen is dat je hier geen all-you-can-eat formule hebt, maar gewoon a la carte kan bestellen. Als je fan bent van all-you-can-eat is dit dan misschien niet de keuze voor jou, maar wij vinden dit wel eens leuk. Qua prijs komt de rekening waarschijnlijk ook wel iets hoger uit, maar de sushi is erg goed en de borden worden ook mooi opgemaakt. Dit geeft allemaal toch net iets anders dan de reguliere all-you-can-eat sushi restaurants. Hamachi zit aan de Lange Nieuwstraat 221 in Schiedam.

  Ook uit de Japanse keuken, maar weer iets heel anders is Yokohama Ramen Saito. Hier eet je met name Ramen, de Japanse Noedels. De Ramen zijn misschien wel de beste van Schiedam en Rotterdam en omgeving. Qua uitstraling is dit misschien net een snackbar, maar je komt hier echt voor het eten. En uiteindelijk is het ook nog best gezellig ook. Je moet misschien wel even geduld hebben als je hier wilt eten, op sommige dagen staat er een rij voor de deur. Dit zegt natuurlijk wel iets over de kwaliteit van het eten. Yokohama Ramen Saito zit op de Parkweg 406 in Schiedam.

  Maak gebruik van Foodsurfer

  Als je op zoek bent naar iets specifieks, maak dan gebruik van Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind de eetgelegenheid die je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij dit restaurant komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van een restaurant en lekker uit eten te gaan!

  Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

  Om te beginnen kom je via Foodsurfer bij een restaurant terecht waar je zeker weten lekker uit eten gaat. Foodsurfer linkt je ook door naar de reserveringspagina van het restaurants op het moment dat je iets gevonden hebt. Zo kun je dus makkelijk een reservering maken en ben je gegarandeerd van een tafeltje. Maak dus gebruik van Foodsurfer om jouw restaurant te vinden in Schiedam! Klik hier om direct te beginnen met zoeken naar een restaurant in Schiedam.  Vind jouw favoriete restaurant via Foodsurfer en ga lekker uit eten!