Snackbar rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Snackbar Rotterdam. Op zoek naar een goede snackbar in Rotterdam? Gebruik Foodsurfer!

Snackbar Rotterdam. Op zoek naar een goede snackbar in Rotterdam? Het vinden van een goede snackbar is geen enkel probleem in Rotterdam. Er zijn vele snackbars te vinden in Rotterdam, waarbij enkele ook absoluut de waarde van het omrijden waard zijn! Het aantal snackbars wat verse friet en ambachtelijke snacks serveert blijft ook toenemen, dus genoeg opties om een goede snackbar te vinden.

Heeft Foodsurfer ook wat ideeën voor een snackbar in Rotterdam voor mij?

Ja natuurlijk! De snackbars die we hieronder beschrijven zijn absoluut de moeite waard om eens te gaan proberen!

Pas in 2014 begonnen, maar in de tussentijd uitgegroeid tot een begrip onder de snackbars in Rotterdam, Tante Nel. Om te ervaren wat nou zo bijzonder is aan Tante Nel moet iedereen misschien eens langsgaan. Als wij het moeten omschrijven, zit het in allerlei zaken die bij elkaar ervoor zorgen dat dit gewoon een top snackbar is. Je kan er gewoon een simpel (biologisch) frietje eten, maar je kan er ook allerlei “bijzondere” varianten krijgen. Neem bijvoorbeeld eens een bal gehakt met truffelmayonaise, of een patatje met kaviaar. Bijna alles wat Tante Nel serveert is vers en biologisch. Binnen bij Tante Nel kan je als je wilt lekker aan de bar plaatsnemen, biertje van de tap nemen en je eten gewoon lekker aan de bar opeten. Zin in een gin tonic? Geen probleem, Tante Nel heeft ruime keuze uit goede gin (en goede tonic). Tante Nel beschikt verder over een groot terras en heaters, dus zodra het weer het een beetje toe laat kan je hier ook lekker buiten zitten. Een keer geen zin om naar Tante Nel te gaan en liever thuis eten, je kan hier ook bestellen.
Tante Nel is gevestigd aan de Pannenkoekstraat in Rotterdam Centrum.

Paviljoen is gevestigd op een plek waar je of komt als je uit de buurt komt, of als je specifiek voor deze snackbar gaat. Het zit namelijk vlakbij station Noord, een beetje tussen Noord en Hillegersberg in en niet erg op een doorgaande route. Ondanks dat, is deze snackbar absoluut het proberen waard! Wat is er dan zo bijzonder aan Paviljoen? Eigenlijk is er weinig heel erg bijzonder. Om te zien is het gewoon een “simpele” snackbar. Maar, de patat is gewoon heel er goed! Zo goed, dat je er voor om zou rijden om hier patat te gaan halen. Verder is de bediening heel erg hartelijk. Wat opvalt is dat de 3 vaste medewerkers/eigenaren veel van de gasten kennen en ook hun bestelling al kennen. Dat is altijd een goed teken toch?!
Paviljoen is gevestigd aan de Noorderkanaalweg 2 in Rotterdam Noord.

Bij De PatatbakkerT serveren ze uiteraard, net als alle andere snackbars in dit stuk, verse friet. Ben je toevallig in Kralingen of woon je in Kralingen en heb je trek in goede friet ga dan eens langs de Patatbakkert. De zaak is nog niet zo heel erg lang open (sinds 2017), maar ondertussen is wel bekend dat je hier goede patat haalt. Wat is er dan anders dan bij je eigen vaste snackbar om de hoek? Bij de Patatbakkert heb je keuze uit diverse toppings op je friet, iets wat niet elke snackbar heeft. Daarnaast kan je ook nog een lekker speciaalbiertje nemen, of een glas wijn. Daarnaast is de bediening ook gewoon vriendelijk en wordt je gezelschap gehouden door de gezellige hond die ook vaak aanwezig is in of rond de zaak. Een keer gaan zin om langs te gaan, maar wel trek in de friet van de Patatbakkert, je kan hier ook bestellen.
De Patatbakkert is gevestigd aan de Frits Ruysstraat in Rotterdam Kralingen.

Oorspronkelijk uit Amsterdam afkomstig, maar nu ook in Rotterdam aanwezig, de Frietboutique. Geopend in 2017 en ook zo’n Friet-boutique waar je erg goede frieten eet en deel uitmaakt van de generatie snackbars die het eten van een frietje weer een beetje speciaal maakt en ervoor zorgt dat je graag af en toe eens “zondigt”. Verder heeft Frietboutique lekkere ambachtelijke snacks. EN.. je kan jezelf hier ook nog eens op een lekker ijsje (in een hoorntje of bakje) trakteren. Een bezoek aan de Frietboutique is dus echt een traktatie.
Frietboutique is gevestigd in Rotterdam Centrum op de Witte de Withstaat.

Biologische kroketten en andere natuurlijke onbewerkte spullen, je krijgt het bij Pomms'. Pomms is gevestigd in een kleine zaakje tegenover de Bijenkorf aan de kant van de Coolsingel. Ben je dus aan het winkelen en heb je trek in goede friet of een lekkere (biologische) snack, ga eens naar Pomms. Wij beloven, je raakt niet teleurgesteld. Ook eens leuk, de mayonaise is andere dan de mayo die je krijgt bij de meeste andere snackbars. De mayo is de zuurdere mayo, die je ook vaak krijgt in België of Frankrijk. Saus al op voordat je friet op is, geen probleem, er wordt zo nog een beetje saus extra bijgepompt.
Pomms is gevestigd aan de Coolsingel (naast de Bijenkorf).

Schipper is een van de oudere snackbars in Rotterdam. Begonnen als medewerkers van Bram Ladage, maar later een eigen plek gekregen bij het Schouwbergplein. Zodoende al sinds jaren een begrip in Rotterdam. Eigenlijk is Schipper “gewoon” een frietkraam dan een snackbar, aangezien je er niet kan zitten. Maar om Schipper nou gewoon een frietkraam te noemen, doet misschien toch wel een beetje tekort aan de kwaliteit. De friet is vers en van buitengewoon goede kwaliteit! Bij Schipper eet je gewoon simpelweg goede patat. Dit is ook jarenlang bevestigd in de AD friettest, waar Schipper altijd een hoge plek heeft gescoord.

We gaan door naar weer een ander deel Rotterdam, Rotterdam West, naar Snackbar Florida. Over deze snackbar kunnen we melden dat dit in de basis gewoon een simpele snackbar is, maar wel met uitstekende friet en goede snacks. Voor de liefhebbers van pindasaus, ga voor het patatje met pindasaus, dit zal je niet teleurstellen! De buurt zweert bij deze snackbar, dus ondanks dat het misschien een beetje uit het centrum ligt, ga eens langs als je toevallig in de buurt bent.
Snackbar Florida is gevestigd aan de Van Lennepstraat in Rotterdam West (Spangen).

Bram Ladage, al jaren een begrip in Rotterdam (en ook buiten Rotterdam) en gevestigd om meerdere locaties. In de jaren 60 begonnen als marktkraam, en doorgegroeid naar een grote keten. Bram Ladage was een van snackbars waar je altijd terecht kon voor verse friet (in plaats van fabrieksfriet), nog voordat het serveren van verse friet meer en meer de standaard begon te worden. Iedereen in en rond Rotterdam kent het begrip “Een Brammetje halen” dan ook wel. Dus mocht je ergens in de stad zijn en trek hebben in een patatje, Bram Ladage is altijd een goede keuze en zal je niet teleurstellen. Daarnaast heb je nu een “luxe” variant van de Bram Ladage snackbar, Bram’s gourmet. Hier wordt de friet wat meer aangekleed en kan je er diverse toppings op krijgen.

Verhage is net als Bram ook in de jaren 60 klein begonnen en doorgegroeid naar een grotere keten. Verhage is begonnen in Rotterdam-Zuid met 1 snackbar, maar doordat de kwaliteit altijd bijzonder goed is geweest, zijn er meerdere filialen geopend. Ondertussen zijn er 30 filialen in Zuid-holland, Noord-Holland, Zeeland en Utrecht. Je vindt Verhage dus op meerdere plekken terug in Rotterdam. Heb je trek in een patatje met snack, of een menuutje met bijvoorbeeld een hamburger of iets in die richting, je kan hiervoor uitstekend bij Verhage terecht.

Uiteraard zijn er naast deze snackbars nog veel meer snackbars in Rotterdam waar je terecht kan voor je friet en dit is dan ook geen onuitputtelijke lijst, maar de snackbars die we hebben beschreven zijn wat ons in ieder geval de moeite van het omrijden waard.

Maak gebruik van Foodsurfer

Als je op zoek bent naar een snackbaar in Rotterdam maak dan gebruik van Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind de snackbar die je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij deze snackbar komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van een snackbar!

Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

Via Foodsurfer vindt je makkelijk de snackbar die je zoekt. Daarnaast, als je geen zin hebt om daar naar toe te gaan, kan je ook zoeken op snackbars die thuisbezorgen. Maak dus gebruik van Foodsurfer om de juiste snackbar te vinden. Klik hier om direct te beginnen met zoeken naar een snackbar in Rotterdam.Vind jouw favoriete snackbar via Foodsurfer!