sushi rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Sushi Rotterdam. Op zoek naar goede sushi in Rotterdam?

Sushi Rotterdam. Er zijn meer dan genoeg sushi restaurants in Rotterdam, in alle soorten en maten. Zoek je bijvoorbeeld een all-you-can-eat restaurant of ga liever ergens lang tafelen? Of ben je op zoek naar goede sushi die je heerlijk thuis kunt opeten? Er is meer dan genoeg keus in Rotterdam en Foodsurfer helpt je de juiste optie voor jou te vinden!

sushi rotterdam!

All-you-can-eat sushi in Rotterdam

Laten we beginnen met de all-you-can-eat sushi restaurants, want het liefste hebben we natuurlijk zoveel mogelijk sushi!

Het eerste restaurant, wat ook stijlvol is ingericht en dus een uitje is om te gaan dineren, is de Shiki Sushi Lounge. Wanneer je hier binnen stapt waan je je bijna in een club. De Shiki lounge heeft dan ook bíjzonder lekkere cocktails voor bij je sushi. Het restaurant zit op de Prins Alexanderlaan, vlak bij winkelcentrum Alexandrium. Je kunt onbeperkt sushi eten voor € 29,95 op maandag tot en met woensdag en op donderdag tot en met zondag voor € 31,95 p.p. Naast goede sushi kun je hier natuurlijk ook heerlijke warme gerechtjes eten (denk aan loempia’s, zalmfilet, scampi’s, black pepper beef en eendenborstfilet.

Het tweede sushi restaurant in dit rijtje, is Kyoto Sushi & Grill. Kyoto zit op één locatie, maar je kunt er meerdere soorten gerechten eten. Naast de Sushi & Grill, waar je onbeperkt sushi kunt eten, is er ook een gedeelte van het restaurant ingedeeld als ‘Kyoto Teppanyaki’, waarbij je rond de tafel kunt zitten van de chef, waar hij het eten voor je bereidt. Kyoto zit op Straatweg 107 in Hillegersberg, Rotterdam. Bij Kyoto kun je onbeperkt sushi eten voor € 26,50 op maandag tot en met woensdag en op donderdag tot en met zondag voor € 28,50 p.p. Via de website kun je ook de lekkerste sushi’s van Kyoto online bestellen.

Het derde restaurant in deze lijst is Miso Sushi. Het restaurant is nog niet zo lang open en is gevestigd op Plaza 2, midden in het centrum van Rotterdam. Je kunt hier geweldige sushi eten en het restaurant is ook prachtig ingericht van binnen. Je eet er heerlijke sushi en ze hebben zelfs hele mooie poké-sushi’s gemaakt. Mini-pokébowls in de vorm van sushi dus. Ook hier heb je, zoals in nagenoeg alle sushi-restaurants, heerlijke grill-gerechten of gefrituurde hapjes. Na zoveel sushi gegeten te hebben als je wilt, stap je zo de stad in voor nog een lekker drankje! Bij Miso Sushi eet je van maandag tot en met woensdag onbeperkt sushi voor € 28,30 p.p. en op donderdag tot en met zondag voor € 29,40 p.p.

Het volgende restaurant in dit rijtje is Fugu. Hoewel je bij Fugu niet echt ‘all’-you can eat kunt eten, is er wel een menu waarbij je maximaal 20 gerechten per persoon mag eten, verdeeld over 5 gangen. Deze variant kost € 30 p.p. en is op iedere dag dat het restaurant open is beschikbaar. Het restaurant hanteert geen aparte weekendprijs, maar op feestdagen zou de prijs kunnen variëren. Daarnaast zijn er nog twee andere soorten menu’s, namelijk de keuze voor een special 5 gangen menu, waarbij je kunt kiezen voor nog meer sushi’s en ook sashimi en bijvoorbeeld St. Jacobsschelpen onderdeel van het menu zijn, deze variant kost € 37,50 p.p. De laatste optie is het 3 gangen menu, waarbij je in twee rondes 3 gerechten kunt kiezen en je afsluit met ijs met vers fruit of koffie en thee. Dit menu kost € 19,50 p.p. Fugu heeft een zeer uitgebreid menu, dus er is voor iedereen iets lekkers te vinden! Fugu is gevestigd op de Van Vollenhovenstraat 15, in unit 23 (in het Westelijk Handelsterrein). Mocht je liever deze lekkere sushi thuis laten bezorgen, kan dat ook via de website!

Hoewel het niet alleen een sushi-restaurant is, mag Seoul Sista wat ons betreft niet in dit lijstje ontbreken. Je eet hier ‘Kimbap’, wat eigenlijk de Zuid-Koreaanse benaming voor sushi is. Buiten de sushi kom je hier voor de Zuid-Koreaanse BBQ. Iedere tafel heeft een barbecue-plaat in zich, met afzuigkap er boven. Van alle gerechten mag je zoveel bestellen als je wilt. Wil je wel graag sushi eten, maar ook eens wat anders dan de standaard warme gerechtjes die je bij de meeste sushi-restaurants kunt eten? Dan ben je bij Seoul Sista aan het juiste adres! Dit restaurant is gevestigd op de Hartmansstraat 31 in Rotterdam. Van maandag tot woensdag kost het all-you-can-eat menu € 28,50 p.p., op donderdag tot en met zondag kost dit je € 30,50 p.p.

Sushi ketens in Rotterdam

Uiteraard vind je in Rotterdam ook vestigingen van de bekende Sushi ketens. In Rotterdam hebben we een aantal vestigingen van de Sumo én Shabu Shabu. Om te beginnen met Shabu Shabu, zijn er drie locaties in Rotterdam, namelijk: Westblaak 82 (in het centrum), Cor Kieboomplein 90 (Rotterdam Zuid, bij Stadion de Kuip) en op de Watermanweg 309 (bij de Megastores Alexandrium). Je betaalt hier op maandag tot en met woensdag € 28,50 p.p. en op donderdag tot en met zondag € 29,70 p.p. Sumo heeft ook drie vestigingen in Rotterdam, waarvan één bijzondere. De ‘gewone’ Sumo’s vindt je op de Mauritsweg 6 (Coolhaven) en de Sumo in de Markthal (Verlengde Nieuwstraat 2-5). Bij Sumo betaal je op maandag tot en met woensdag € 28,30 p.p. en op donderdag tot en met zondag € 29,80 p.p.

De laatste Sumo, is Sumo Oriental, waar je de net iets bijzondere varianten van de gerechten zoals je ze gewend bent eet. Voorbeelden zijn de Avocado-Zalm rollen (met de zalm als sashimi er om heen gewikkeld) en de prestige nigiri. Ook hier eet je volgens het all-you-can-eat concept. Op maandag tot en met donderdag betaal je € 29,50 p.p. en op vrijdag tot en met zondag € 31,50 p.p. De Sumo Oriental is gevestigd op de Kortekade 1-3 (Rotterdam Kralingen).

Sushi in Rotterdam

Naast de all-you-can-eat restaurants, zijn er natuurlijk ook genoeg restaurants in Rotterdam waar je de heerlijkste sushi’s per stuk kunt bestellen.

We beginnen dit lijstje met Ono. Ono is volgens velen één van de beste sushi-restaurants van Rotterdam. Je krijgt hier niet alleen gewone sushi, want Ono biedt daarnaast ook nog een ware fusion tussen de Franse én Japanse keuken. Met het prachtige uitzicht over de Rijnhaven ben je heerlijk een avondje uit! Ono is gevestigd op de Kop van Zuid, Antoine Platekade 1005. Voor 8 stuks sushi (maki’s) betaal je tussen de € 14,95 en € 26,95 euro.

Het volgende restaurant in dit lijstje is de Aqua Asia Club, ook op de Kop van Zuid (in De Rotterdam). Je kijkt hier op de Erasmusbrug, dus alleen voor het uitzicht zou je er al moeten gaan eten! Je kunt hier naast sushi’s en andere kleine hapjes ook de signature dishes eten (denk bijvoorbeeld aan een gegrilde wagyu). Voor 8 stuks sushi’s (maki’s) betaal je tussen de € 14,50 en € 28,50. Verder biedt de Aqua Asia Club ook een chef’s choice menu, waar je kunt kiezen voor een 4, 5 of 6 gangen menu (tussen € 47,50 p.p. en € 67,50 p.p.). Dit is als het ware een verassingsmenu, waarbij je de keuze van de chef krijgt! De Aqua Asia Club is gevestigd op de Holland Amerikakade 106.

Mood by Eveline Wu is het volgende restaurant in deze lijst. Op het menu van Mood vind je luxe opgemaakte en rijk gevulde sushi’s. Naast overheerlijke sushi’s kun je hier ook Franse voor- en hoofdgerechten nemen. Wil je samen met iemand gaan eten, maar heb jij meer zin in sushi en de ander meer zin in een tournedos? Bij Mood kan het allebei! Daarnaast biedt Mood ook meerdere Aziatische voor- en hoofdgerechten (denk bijvoorbeeld aan saté of peking eend flensjes). Er is dus genoeg te kiezen bij Mood! Kom je voor de sushi, dan is de sushi-boot voor 2 personen een echte aanrader. Ziet er niet alleen Instagram-waardig uit, maar de smaak is ook echt pérfect! Je kunt ook hier kiezen voor een verassingsmenu van de chef, waarbij je voor 4 gangen € 49, 5 gangen € 57 en voor 6 gangen € 65 kwijt bent. Mood is ook gevestigd op de Kop van Zuid en zit in het oude Las Palmas-pand (waar Herman den Blijker restaurant Las Palmas had inderdaad!), het adres is Otto Reuchlinweg 999. Mocht je geen zin hebben om er uit te gaan, kun je de lekkerste sushi’s van Mood trouwens ook gewoon thuis laten bezorgen!

We blijven nog even op Zuid en komen uit bij Azura, wat in dit lijstje natuurlijk ook niet mag ontbreken! Azura laat ons graag kennis maken met nieuwe smaken in een sfeervolle en unieke omgeving. Dat moet zeker lukken, want het restaurant is zeer stijlvol ingericht en nodigt je uit naar binnen te stappen. Je kunt hier naast heerlijke sushi’s ook warme gerechten als gestoomde zeebaars met sojasaus en vermicelli eten of een rode curry met garnalen, coquilles en vis. De sushi’s lopen uiteen van simpele sushi’s tot zeer bijzondere combinaties – denk aan een sushi met een carpaccio van entrecote en truffelsalsa! Naast het gewone menu biedt Azura ook het Chef’s menu, waar je 4, 5 of 6 gangen eet voor een vaste prijs (tussen € 44,95 tot € 59,95) naar keuze van de chef. Azura is ook gevestigd op de Otto Reuchlinweg, maar dan op nummer 1166.

Oké, we beloven, dit is écht het laatste restaurant op Zuid, maar blijkbaar zitten alle goede sushi-restaurants op de Kop van Zuid! Itami is een sushi en teppanyaki restaurant met loungebar. Bij Itami kun je voor een 3-gangen-keuze menu kiezen voor € 30,95. Je kiest dan een voor-, hoofd- en nagerecht uit het keuzemenu. Zo kun je zowel de sushi als de teppanyaki gerechten kiezen! Daarnaast biedt Itami ook een chef’s menu, waarbij je kunt kiezen uit 4, 5 en 6 gangen. Het 4-gangen-menu kost je € 42,50, het 5-gangen-menu is € 49,95 en het 6-gangen-menu is € 69,50. Natuurlijk kun je ook gewoon á-la-carte eten, je hebt dan de keuze uit meerdere soorten sushi’s, teppanyaki gerechtjes en vegetarische gerechtjes. Voor een maki van 8 stuks ben je tussen de € 13,50 en € 17 kwijt.

De volgende in ons rijtje is Three. Three is gevestigd in Hillegersberg, op de Freericksplaats 24. Je hebt hier naast sushi, ook een ruime keuze aan andere gerechtjes. Three richt zich op sushi, Aziatische gerechten en robatayaki. Voor iedereen die hier (net als wij) nog nooit van had gehoord: robatayaki is een manier van grillen, waarbij de smaak van de houtskool heel geconcentreerd in de gerechten trekt. De sushi is hier net wat bijzonderder dan bij andere sushi-restaurants, denk bijvoorbeeld aan een sushi met een tartaar van tonijn en aardbij of een sushi-rol met tonijn, witvis, papaya en ananas. Een echte aanrader dus!

Maak gebruik van Foodsurfer

Als je op zoek bent naar een specifiek sushi restaurant in Rotterdam of een specifiek gerecht, maak dan gebruik van Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind het sushi restaurant dat je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij dit restaurant komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van de beste sushi restaurants en lekker uit eten te gaan!

Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

Om te beginnen kom je via Foodsurfer bij een restaurant terecht waar je zeker weten lekker uit eten gaat. Foodsurfer linkt je ook door naar de reserveringspagina van het restaurants op het moment dat je iets gevonden hebt. Zo kun je dus makkelijk een reservering maken en ben je gegarandeerd van een tafeltje. Maak dus gebruik van Foodsurfer om lekker uit eten te gaan bij een sushi restaurant in Rotterdam. Klik hier om direct te beginnen met zoeken naar een sushi in Rotterdam


Vind jouw favoriete restaurant via Foodsurfer en ga lekker uit eten!