Uit eten Rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Uit eten Rotterdam... Gebruik Foodsurfer!

Zin om lekker uit eten in Rotterdam te gaan? Of toevallig in Rotterdam voor een evenement of om te winkelen en op zoek naar een restaurant om uit eten te gaan? Het vinden van een goed restaurant is geen enkel probleem in Rotterdam. Het wemelt van de restaurants en het aanbod blijft maar groeien. Rotterdam is booming wat dat betreft! Bijna alle keukens zijn wel vertegenwoordigd.

Rotterdam kent circa 2.000 horecagelegenheden. Dit zijn restaurants, bistro’s, brasserieën, lunchrooms, ontbijtzaken, you name it. Al deze eetgelegenheden zijn verspreid over de stad. Uiteindelijk liggen de meeste zaken wel in en rond het centrum. In Rotterdam centrum “Stadsdriehoek” zijn met afstand de restaurants te vinden, maar ook in aanliggende wijken zoals “Kralingen”, “Katendrecht” en “Noord” zijn behoorlijk wat goede restaurants te vinden. In elk stadsdeel kan je dus eigenlijk wel lekker uit eten in Rotterdam.

Waar ben je naar op zoek?

Eigenlijk is er van alles te vinden. Of je nu op zoek bent naar een luxe restaurant, ouderwets eetcafé, of een snackbar, alles is te vinden. En dat gaat eigenlijk op voor nagenoeg alle delen van de stad. Ook zijn nagenoeg alle keukens vertegenwoordigd. Dus, zin om uit eten te gaan in Rotterdam, er is voor ieder wat wils!

Wat voorbeelden van wat je allemaal kan vinden om uit eten te gaan in Rotterdam:

 • Italiaans en Pizzeria
 • Tapas
 • sushi
 • Eetcafés
 • Vleesrestaurants
 • Visrestaurants
 • Turks
 • Indonesisch
 • Vegetarisch
 • Snackbar
 • En nog veel meer, het is gewoonweg teveel om op te noemen.

  Met name het aantal vegetarische restaurants neemt sterk toe in Rotterdam. Dit is een landelijke trend, en ook in Rotterdam zie je ook een behoorlijk aantal hippe en leuke vegetarische restaurants openen. Om vegetarisch uit eten te gaan, kan je dus zeker goed in Rotterdam terecht. Ook zie je de shared dining trend doorzetten in Rotterdam. Dit zie je terug in bijvoorbeeld het aantal Tapas en Pintxos restaurants.

  Populaire gebieden en straten in Rotterdam

  Zoals in elke stad, heeft ook Rotterdam een aantal straten en gebieden waar het aanbod van goede en leuke restaurants extra goed is. Welk gebied op dit specifieke moment voor jou geschikt is, hangt daarbij wel een klein beetje af van de specifieke wensen op dit moment. Zoek je een eetgelegenheid waar je lekker op het terras kan zitten, zonder al te veel poespas, ga dan naar het “Oude Haven” gebied, de Binnenrotte (straat) of het Stadhuisplein. Op zoek naar wat te eten, maar ben je van plan daarna lekker een drankje te doen, ga dan naar de Witte de Withstraat. Een goede mengelmoes van bars, cafés en eetzaken. Ook voor de nachtelijke hap moet je hier zijn! De beste zaken om in de nacht nog iets te eten, zitten absoluut op de Witte de Withstraat.

  Witte de Withstraat

  Een andere leuke straat om uit eten te gaan in Rotterdam is De Meent. Hier zit ook van alles. Hier vind je enkele hippe restaurants waar je kan eten (en eventueel ook kan blijven hangen voor een drankje). Verder vind je hier ook een goede Italiaan (Napoli) en een restaurant met een Michelin ster (Amarone).

  Het Scheepvaartkwartier is ook een aanrader. Dit is het gebied rond de Scheepstimmermanlaan, Van Vollenhovenstraat en de Veerhaven. Vroeger zaten rond de Scheepstimmermanlaan nog enkele dubieuze cafés, maar tegenwoordig zijn deze allemaal vervangen door leuke horeca. Ook blijven er nieuwe zaken openen. Een paar aanraders hier zijn: Louise Petit restaurant, The Meatclub en La Pizza. Het heeft dus zeker zin om hier eens in de tijd weer terug te komen. De kans is groot dat er weer een nieuw restaurant is geopend. Hier vind je overigens ook het Westelijk Handelsterrein. Dit is een stukje waar je niet met de auto voor de deur kan komen, maar waar je wel een aantal lekkere en leuke restaurants vindt.

  Uit eten in een leuke hippe zaak, ga dan ook eens in Rotterdam Noord kijken. Met name het gebieden rond het Noordplein / Zaagmolenkade / Zwaanshals is gevuld met zaakjes waar je lekker kan eten. Ook zitten hier een paar tentjes waar je terecht kan voor een lekkere bak koffie (met een broodje of iets anders lekker uiteraard).

  Ben je op zoek naar een straat waar je ook een flink stuk doorheen kan lopen en waar je een grote diversiteit hebt aan restaurantjes en barretjes, ga dan een naar de Nieuwe Binnenweg. Deze straat loopt vanaf het centrum helemaal naar West. Op deze straat vind je echt van alles. Barretjes, een biercafé (waar je ook iets kunt eten), een Italiaan, allerlei exotische restaurants, eetcafés, enzovoort.

  Restaurants Rotterdam Zuid

  Vroeger stond Rotterdam Zuid bekend als een slecht stuk Rotterdam, waar je beter niet kon komen. Tegenwoordig heeft een deel van “Zuid” al een grote metamorfose ondergaan! Op de Kop van Zuid en op Katendrecht kun je heerlijk uit eten. Onder de hoogbouw die de Kop van Zuid rijk is vind je allerlei restaurants en andere eetgelegenheden. Ook vind je hier tegenwoordig de Foodhallen. De Kop van Zuid ligt ook maar net aan de andere kant van de rivier. Alleen even de Erasmusbrug oversteken.

  Als je op het einde van de Kop van Zuid de voetgangersbrug oversteekt kom je op Katendrecht terecht. Hier loop je gelijk tegen de Fenix Foodloods aan. Hier vind je lekker eten en ook een Rotterdamse bierbrouwerij. Ook kom je via deze voetgangersbrug bijna gelijk bij het Deliplein. Hier vind je ook allerlei verschillende restaurants. Op het Deliplein zit bijvoorbeeld een Italiaan (Bleij), een Thai (Deli Bird), een vleesrestaurant (CEO), ontbijt/lunchzaak, etc. Voldoende keuze om lekker uit eten te gaan!

  Overige delen Rotterdam

  Iets verder uit het centrum, maar ook leuk om uit eten te gaan is Hillegersberg. Hier kan je leuk eten in de buurt van de plas. Daarnaast zitten er een paar leuke uitgelegenheden rond de Bergse Dorpsstraat.

  Een andere leuke plek om eens lekker te gaan eten is rond de Kralingse plas. Rondom de plas zitten een paar leuke restaurants. Met het uitzicht op de Kralingse plas, met op de achtergrond de Rotterdamse skyline, is dit een prachtige plek voor een romantisch etentje. Na het eten kun je hier ook nog een stuk wandelen om nog een beetje uit te buiken.

  Andere straten waar je eens kan kijken om lekker uit eten te gaan zijn: Oudedijk, Korte Kade, Oostzeedijk (allen in Kralingen), Hoogstraat, Pannekoekstraat, Karel Doormanstraat Eendrachtsweg en de Mauritskade. In deze straten zit van alles en is de kans groot dat je iets vindt wat jou aanspreekt! Sowieso zijn de straten in Kralingen een aanrader. Vind je hier niets, vind je verderop in Kralingen wel iets. Ook hier stikt het van de restaurantjes en cafés.

  Wil je een bezoek aan de bioscoop combineren met een etentje? Genoeg keuze! Rondom de bioscopen op Schouwburgplein en bij De Kuip zitten allerlei restaurants. Ideaal dus voor een avondje uit. Ook bij de kleinere bioscopen zoals KINO, Cinerama en Lantarenventster zitten allerlei restaurants in de buurt. Zo zit Cinerama bij de Witte de Withstraat in de buurt, zit KINO vlakbij de Nieuwe Binnenweg en Lantarenventster zit op de Kop van Zuid (hiervoor al beschreven).

  Maak gebruik van Foodsurfer

  Als je op zoek bent naar iets specifieks, maak dan gebruik van Foodsurfer! Maak gebruik van de filters in de zoekmachine en vind de eetgelegenheid die je exact op dít moment zoekt. Je kunt daarna ook nog even met behulp van de kaartweergave kijken hoe je precies bij dit restaurant komt. Foodsurfer biedt een hoop gebruiksgemak voor het vinden van een restaurant en lekker uit eten te gaan!

  Voordelen van online het restaurant uitzoeken via Foodsurfer

  Om te beginnen kom je via Foodsurfer bij een restaurant terecht waar je zeker weten lekker uit eten gaat. Foodsurfer linkt je ook door naar de reserveringspagina van het restaurants op het moment dat je iets gevonden hebt. Zo kun je dus makkelijk een reservering maken en ben je gegarandeerd van een tafeltje. Maak dus gebruik van Foodsurfer om lekker uit eten te gaan in Rotterdam. Klik hier om direct te beginnen met zoeken.  Vind jouw favoriete restaurant via Foodsurfer en ga lekker uit eten in Rotterdam!