Vegetarisch restaurant Rotterdam

Snel en eerlijk*

Vind eten bij jou in de buurt


Op zoek naar een vegetarisch restaurant in Rotterdam.... Gebruik Foodsurfer!

Als vegetariër of veganist hoef je echt niet elke avond thuis je eigen maaltijd te maken. Sterker nog: in Rotterdam bestaan enorm veel hippe en goede zaken, die heerlijke vegetarische en/of veganistische maaltijden serveren. Sommige restaurants zijn al jarenlang een begrip in de havenstad. Andere staan misschien tot nu toe nog wat minder in de spotlights, maar hebben een verrassend goede vegetarische of veganistische keuken.

De beste tips van Foodsurfer voor vegetarische restaurants in Rotterdam

Hier op Foodsurfer vind je een aantal suggesties om als vegetariër of veganist lekker uit eten te gaan in de havenstad. Je kunt er trouwens ook heel goed terecht, wanneer je een dag geen zin hebt om vlees te eten.

In het voormalige zwemparadijs Tropicana, met een prachtig uitzicht over de Maasboulevard, de Hef en andere high lights van de havenstad, ligt Aloha. Het is een restaurant, bar, koffiebranderij en stadspark ineen. Door circulair te zijn, en gebruik te maken van lokale en seizoensgebonden producten, is Aloha absoluut een uniek restaurant. De koks halen hun inspiratie uit de verschillende culturen in de stad, en mengen dit met lokale ingrediënten tot heerlijke nieuwe gerechten. Bij Aloha wordt geen voedsel verspild. Zo wordt het overgebleven koffiedik gebruikt om er paddenstoelen van te laten groeien. Een aanrader is een wortel gegaard in groenten-as, dat gemaakt wordt van gebrande groenteschillen. Al het afval wordt gebruikt voor de moestuin. Zoals Aloha het zelf noemt: "Wij noemen dit de nieuwe Nederlandse keuken. Je kan bij Aloha aan de Maasboulevard 100 zeven dagen per week vanaf het middaguur tot laat in de avond terecht voor een unieke lunch, borrel of diner.

Soms heb je zin in een Aziatische maaltijd. In Lombardijen staat het lekkerste vegetarische Chinese restaurant van de hele regio en misschien wel van Nederland, De Oude Plek. Op het menu vind je volop gerechten uit Shanghai, Peking, Kanton en Sichuan. De vegetarische kip is een aanrader. Het heeft een bijzondere smaak, doordat het in een porseleinen bowl wordt geserveerd. In harmonie met de natuur zijn staat centraal bi De Oude Plek. In plaats van vlees en vis, worden de gerechten bereid met de allerbeste natuurproducten en met de meest smaakvolle vleesvervangers. De Oude Plek heeft afhaalmenu's, a la carte gerechten en eens per maand een lopend buffet. Chinees restaurant De Oude Plek is gezellig, informeel en gelegen aan de Pliniusstraat 18, in hartje Lombardijen.

Als je een bijzondere locatie zoekt om uit eten te gaan, dan is Gare du Nord dé plek waar je moet zijn. Dit Bio Vegan Bistro restaurant is namelijk gevestigd in een oude treinwagon aan de Anthoniestraat 2 in de Agniesebuurt. Verwacht hier geen vaste menukaart, want de kok kookt plantaardig, houdt rekening met de seizoenen en gebruikt biologische producten. De groenten worden uit de eigen tuinen gehaald. Om de week is er een nieuw viergangenmenu met telkens een ander thema. Je kan er terecht van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur.

Hip, trendy én met respect voor dier en milieu. Vlakbij het Centraal Station aan Het Kruisplein 10 ligt Jack Bean, een honderd procent groene fastfood restaurant. Hier vind je geen dikke lappen echt vlees op je broodje, maar heerlijke burgers die gemaakt worden van bonen en granen. Zoals dat hoort in een fastfood restaurant, bestel je hier zelf je gerechten op een scherm. Omdat de zaak ruim is opgezet, kan je op je gemak kijken en bestellen. Je kan er terecht voor heerlijke bowls, wraps, salades, ontbijt of sapjes. Vooral de pittige pompoensoep blijkt een hit, volgens de reviews. Jack Bean is dagelijks geopend van 17.00 tot 20.00 uur.

Artistiek, rebels, origineel en veganistisch zijn de kernwoorden waarmee restaurant Dumbo worden gekenmerkt. Het werd opgericht door het Rotterdamse collectief Venour. Het restaurant is gevestigd midden in de stad, aan de Hoogstraat 44. Alles is er bijzonder, van de maaltijden tot het interieur dat geïnspireerd is op het wereldberoemde olifantje Dumbo. De gerechten hebben excentrieke namen waar je nieuwsgierig van wordt, zoals Coco loco calamari of Destructed lasagne.

Respect voor mens, dier, milieu en economie. Bij restaurant Spirit aan de Mariniersweg 9, in de Groene Passage, geloven ze heilig in dit concept. Dat zie je én proef je. Alles is honderd procent biologisch, vegetarisch of vegan. Je kan er terecht voor ontbijt, brunch, lunch, borrel of diner. Het eten is in buffetvorm, met meer dan vijftig verschillende gerechten. Jij betaalt hier als klant niet voor het aantal gerechten dat je eet, maar voor de hoeveelheid gram die je opschept.

Aan de Oostmolenwerf 19 bevindt zich restaurant Leaf Vegetarian, een must voor iedereen die wil genieten van de authentieke Aziatische keuken maar geen vlees of vis wil eten. In plaats daarvan gebruikt de kok sojabonen om het gerecht een heerlijke smaak te geven. De meeste gerechten zijn ook nog eens veganistisch. De gebruikte ingrediënten zijn afkomstig van lokale ondernemers. Heel bijzonder is, dat dit restaurant een gratis maaltijd verstrekt aan mensen die heel weinig te besteden hebben. Het restaurant is dagelijks open van 17.00 tot 22.00, op woensdag is Leaf Vegetarian gesloten.

Vegetarische ketens in Rotterdam

Uiteraard vind je in de havenstad ook vestigingen van bekende vegetarische ketens. Een daarvan willen we uitlichten, Flower Burger. Pak je smartphone er maar bij om een foto te maken, want hier vind je de meest kleurrijke honderd procent veganistische burgers die je kan bedenken. Het concept komt uit Italië, maar op de hoek van de Hoogstraat en de Mariniersweg kan je nu ook genieten van de menu's van Flower Burger. In 2018 won deze keten tijdens de Vegan Awards de beste prijs als nieuwkomer.

Handig gebruik maken van Foodsurfer

Foodsurfer is dé zoekmachine om voor jou uit te zoeken waar je een fijn vegetarisch retaurant Rotterdam kunt vinden. Je kan zelf de filters instellen op restaurant Rotterdam, waarna je alle specifieke eetgelegenheden van jouw keuze te zien krijgt. Wil je precies weten waar het restaurant gevestigd is en hoe je er moet komen, kijk dan op de kaartweergave. Met Foodsurfer vind je heel eenvoudig alle beste vegetarische restaurants in de havenstad. Hierna hoef je alleen nog maar te reserveren voor een gezellige avond uit eten in een restaurant in Rotterdam.

Voordelen van online een restaurant uitzoeken met Foodsurfer

Als je Foodsurfer gebruikt, dan ben je ervan verzekerd dat je uitkomt bij een goed en gezellig vegetarisch retaurant Rotterdam. Je hoeft niet alles zelf uit te zoeken, want via Foodsurfer kom je terecht op de pagina van het restaurant van je keuze. Daar kan je direct een tafel, tijd en een datum reserveren. Foodsurfer is dus de meest makkelijke manier om lekker bij een vegetarisch retaurant in de stad te gaan ontbijten, brunchen, lunchen, borrelen of dineren. Begin direct met het zoeken bij Foodsurfer naar een vegetarisch of veganistisch restaurant in de havenstad.